Снимка TrafficNews.bg42- годишният Илиян Р.  е мъжът, задържан за убийството на

...
Снимка TrafficNews.bg42- годишният Илиян Р.  е мъжът, задържан за убийството на
Коментари Харесай

Мъжът, задържан за убийството на доцента - възпитан и услужлив международен шофьор

Снимка  TrafficNews.bg

42- годишният Илиян Р.  е мъжът, арестуван за убийството на доцент Стефан Нейков в Пловдив, научи  TrafficNews.bg . Той и 32-годишната му брачна половинка Иванка са в основата на жестокото закононарушение. Вчера Илиян бе арестуван с разпореждане на Окръжна прокуратура за 72 часа, а против него бе повдигнато обвиняване по член 115 за причиняване на гибел. Жена му не е арестувана.

Илия е водач на камион. Родом е от пловдивското село, където живее дружно с родителите си, брачната половинка си Иванка и дребния им наследник. Според съседи през множеството време  отсъства от у дома, защото поема курсове зад граница.

Преди да се хване като интернационален водач, няколко години е живял отвън България. Занимавал се е със строителство, а за известно време е работил в огромна интернационална компания, която прокопавала тунели из Европа. Съпругата му работи в същата транспортна компания. Грижи се за детето и оказва помощ на свекъра и свекървата в земеделието.

Хора от селото описват, че Илия е мирен и спокоен човек, доста учтив и угодлив. Никога не е създавал проблеми, не е влизал в спор с никого от селото. Напротив, постоянно бил подготвен да помогне, с каквото може. Носел плодове и зеленчуци от градината на по-бедните си комшии. Съпругата му разказват като затворена жена. Не говорела доста, не общувала съвсем с никого. „ Двамата наподобяват като положително семейство. Не се е чуло да имат някакви проблеми ”, разясняват съседите.

Двамата са сключили брак през 2011 година, имат наследник. 



Мотивът за убийството е ревнивост, защото брачният партньор схванал за връзка на брачната половинка си с пенсионирания учител.   Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, само че по разнообразни аргументи неведнъж прекъсвала и не успявала да приключи висшето си обучение. 

Нейков заречен да й помогне да се дипломира, само че в подмяна на това изискал някои услуги. Според обвиняването доцентът е изискал и пари, с цел да помогне. 

До къде тъкмо са стигнали връзките сред двамата е обект на следствието, което сега продължава. 

Съпругът на " безконечната " студентка обаче схванал за случилото се и буен. С помощта на жена си, той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща отвън града, покрай Спортната зала до Оризари. Той отишъл, само че минути по-късно на мястото дошъл и брачният партньор, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и безусловно го смлял от пердах. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - " Фолксваген ".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката й лишил живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния роман за убийството, униформените са разкрили бухалката навръх посоченото от нея място.

Близките на пребития до гибел доцент Стефан Нейков  са потресени от версията на обвиняването,  че той е желал секс и пари от студентка, с цел да й помогне да приключи магистратурата си в локален университет.

" Стефан беше пенсионер от 6 година и от този момент не преподава. Защо прокуратурата се доверява на показанията на килъра и жена му и ги тиражира в медиите. Изля се мръсотия върху името на един почитан академик, очерниха паметта му ", коментира  пред " 24 часа " брачната половинка му Ирена. Синът Николай Нейков, който е основен помощник в института по растителни генетични запаси в Садово, е шокиран. " Изкараха татко ми надали не полов фанатик. А той бе приет експерт и добър човек. Помагаше на всички ", уточни Нейков. 33-годишният академик недоумява за какво студентката не е арестувана, а е разпитана единствено като очевидец. " Не е ли и тя съизвършител, откакто е хвърлила бухалката край Марица ", недоумява той.

Очаква се до края на седмицата прокуратурата да поски непрекъсната мярка задържане под стража за задържания мъж. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР